Ako sa slávi MDŽ v zahraničí?

Tento medzinárodný sviatok sa oslavuje skoro na celom svete. V Rusku je dokonca voľným dňom. Všade má rovnaký zmysel, avšak iný priebeh. 

V Kalifornii mnohí ľudia ani netušia, čo je to MDŽ. Jediné, čo im pri tomto sviatku príde na um, je Deň matiek. Ten slávia druhú májovú nedeľu, teda rovnako, ako u nás.

V anglickom Birminghame je tento rok MDŽ poznačený návštevou návštevou princa Harryho a Meghan Markle. Stretnú sa so študentkami vedy, technológie, inžinierstva a matematiky. Okrem toho sa včera (7. 3.) konalo verejné zhromaždenie na pripomenutie si stého výročia vzniku hnutia sufražetiek. MDŽ je tu všeobecne obľúbený sviatok.

V Taliansku je MDŽ dôležitým sviatkom. Tradične sú tu ženy obdarované žltými kvetmi (mimózy), ktoré na seba ťahajú pozornosť už z diaľky. Okrem pôvodného zmyslu sviatku si ženy v tento deň rady vyhodia aj z kopýtka. Niektoré dokonca navštívia aj talianskeho gigola.

Pred niekoľkými rokmi sa v Grécku tento sviatok veľmi neoslavoval.  Dnes je to úplne iné. Ženy sa spolu stretávajú na kávičke či večeri, diskutujú, štrajkujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.