Personálne zmeny v Nemocnici Svet zdravia Svidník

Nemocnica Svet zdravia Svidník k 1. februáru 2019 prijala na pracovnú pozíciu lekárky gynekologickej ambulancie a zároveň na pozíciu vedúcej lekárky pre jednodňovú zdravotnú starostlivosť v odbore gynekológia MUDr. Zuzanu Petrákovú.

MUDr. Zuzana Petráková  ukončila v roku 2006 Lekársku fakultu UPJŠ v Košiciach, v roku 2013 ukončila v Českej republike atestačné štúdium v špecializačnom odbore gynekológia a pôrodníctvo.

V rovnaký deň došlo aj k personálnej zmene na pozícii primára chirurgického oddelenia svidníckej nemocnice. Doterajšieho primára MUDr. Jána Kontru vystriedal jeho zástupca  MUDr. Igor Leško.

MUDr. Igor Leško ukončil Lekársku fakultu UPJŠ v Košiciach v roku 1999. Od ukončenia pracuje stále na chirurgickom oddelení nemocnice vo Svidníku, kde počas výkonu svojej práce ukončil aj atestačné štúdium vo svojom odbore.

V nadväznosti na zmenu ponuky služieb, kedy v decembri minulého roka došlo k zrušeniu výkonu činnosti v odboroch pôrodníctvo a neonatológia, by sme Vás radi informovali o zachovaných službách v odbore gynekológia.

Nemocnica Svet zdravia Svidník naďalej ponúka ambulantné služby v odbore gynekologickej ambulancie a to každý pracovný deň od pondelka do štvrtka od 7.00 hod. do 17.30 hod. a v piatok od 7:00 hod. do 15:30 hod.

Klientkam, ktoré nemôžu prísť na ambulantné vyšetrenie počas bežnej pracovnej doby, je vytvorený priestor na tieto služby aj  po 15:30 hod. v uvedené dni. (PO – ŠTVR.)

Ambulancia sa nachádza na 4. poschodí lôžkového pavilónu „A“.

V prípade záujmu je možné objednať sa telefonicky na telefónnom čísle 054/7860 348, alebo na mobilnom čísle 0905 364 039.

Nemocnica vo Svidníku zároveň dáva do pozornosti aj služby jednodňových operačných výkonov v odbore gynekológia. Na operačné výkony odosiela všeobecný ambulantný gynekológ.

Ide o výkony  zdravotnej starostlivosti v medicínskom odbore gynekológia, ktoré je možné vykonať bez následnej ústavnej zdravotnej starostlivosti – jednodňové výkony  (biopsia vulvy, materničného hrdla, hysteroskopia, kyretáže, konizácie, laparoskopia diagnostická, terapeutická – zisťovanie priechodnosti vajíčkovodov, ich spriechodnenie podľa stupňa poškodenia, riešenie endometriózy, cýst, rozrušovanie zrastov, myomektómie, plastiky pošvových stien pri descenzoch, prolapsoch, močovej inkontinencii, komplexné riešenie sterilít, …).

 

Súčasťou výkonu jednodňovej zdravotnej starostlivosti je:

  1. a) komplexné vyšetrenie pacienta lekárom, ktorý poskytne výkon jednodňovej zdravotnej starostlivosti,
  2. b) poskytnutie výkonu jednodňovej zdravotnej starostlivosti podľa zdravotnej indikácie,
  3. c) poskytnutie anestézie počas výkonu jednodňovej zdravotnej starostlivosti a následné zabezpečenie potrebnej zdravotnej starostlivosti anestéziológom po anestézii,
  4. d) v indikovaných prípadoch odoslanie odobratého biologického materiálu na histologické, cytologické, kultivačné (prítomnosť baktérii) vyšetrenie, záznam o výsledku histologického vyšetrenia v zdravotnej dokumentácii pacienta a manažment pacienta v prípade onkologicky pozitívneho histologického vyšetrenia,
  5. e) zdravotná starostlivosť súvisiaca s výkonom jednodňovej zdravotnej starostlivosti v pooperačnom období vrátane rád a poučenia pacienta pred jeho prepustením do domácej starostlivosti,
  6. f) v prípade potreby aj telefonické poskytnutie rady pacientovi po jeho prepustení do domácej starostlivosti.

 

V prípade akýchkoľvek otázok je personál pripravený zodpovedať na Vaše otázky, resp. sa  môžete obráťte aj na svojho obvodného všeobecného gynekológa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.