1. FC TATRAN PREŠOV BUDE HRAŤ DOMÁCE ZÁPASY V STROPKOVE

Dohodli sa na spolupráci

Futbalový klub Tatran Prešov už vyriešil otázku domáceho prostredia v nadchádzajúcej sezóne. Dejiskom jeho domácich duelov v druhej lige bude Stropkov. Dôvodom je výstavba nového futbalového štadióna v metropole Šariša.

Prešovčania nehrajú doma už od februára 2017. Rok a pol bolo ich azylom vo Fortuna lige Národné tréningové centrum v Poprade. Spod Tatier sa teraz zeleno-bieli presunú na Zemplín do Stropkova. Definitíva padla v sobotu 23. júna 2018, kedy futbalový klub 1. FC Tatran Prešov podpísal Memorandum o vzájomnej spolupráci s mestom Stropkov. Výsledkom tohto partnerstva bude pôsobenie najstaršieho futbalového klubu na Slovensku na štadióne MŠK Tesla Stropkov. Tatran tam bude hrať svoje domáce zápasy od novej sezóny 2018/2019 v druhej lige.

„Dnes mesto Stropkov podpísalo Memorandum o spolupráci s 1. FC Tatran Prešov. Vytvorili sme tak základ vzájomnej spolupráce, výsledkom ktorej by malo byť pôsobenie najstaršieho klubu na Slovensku – Tatrana Prešov na štadióne MŠK Tesla Stropkov. K tomu je však potrebné splniť ešte niekoľko dôležitých podmienok, potrebných pre štart v 2.lige. Pevne verím, že spoločnými silami sa to podarí a v Stropkove okrem Tatrana Prešov uvidíme aj také futbalové bašty ako sú Inter Bratislava, Banská Bystrica, Petržalka, Dubnica nad Váhom, či východoslovenské mužstvá Bardejov, Poprad, Trebišov, Lokomotíva Košice… Veríme, že nakoniec všetko dobre dopadne a stropkovský fanúšik bude po dlhých rokoch fandiť v našom meste druholigovému futbalu.“ povedal k podpisu memoranda o spolupráci s 1. FC Tatran Prešov primátor mesta Ondrej Brendza.

Text: a foto: -mrn-

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.