Gustáv Husák Moc politiky *politik moci

S týmto názvom a hviezdičkou v strede označujúcou komunistov či tu komunistického politika Gustáva   Husáka vydala a vytlačila VEDA, vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied v Bratislave roku 2013 rozsiahlu kolektívnu monografiu pod vedením spoluautorov Slavomíra Micháleka a Miroslava Londáka v rozsahu  až 1070 strán. Hneď na úvod pripomínam, že tohoročné noviny  Stropkovské zvesti  č. 6 a 7 s anotáciami iných kníh týkajúcich sa aj G. Husáka boli odovzdané na komisiu pre prešovskú fázu blahorečenia Božieho sluhu redemptoristu ThDr. et PhDr. Jána Ivana MASTLIAKA. Sám som už podrobne svedčil nedávno v tejto veci v Prešove  (tiež o vzťahu J. I. Mastiliaka, CSsR k G. Husákovi). Následne aj spomínané anotácie čísiel 6 a 7 Stropkovských zvestí po preklade do taliančiny budú zaslané do Ríma na veľmi prísnu záverečnú rímsku fázu tohto procesu blahorečenia.

Jedinečné  a útle publikované spomienky redemptoristu J. I. Mastiliaka sú citované v elektronickej verzii aj v tu anotovanej monografii o G. Husákovi a  v použitej literatúre. Tlačou publikované tieto memoáre pod názvom Hrsť  spomienok boli darované v jednom exemplári aj Mestskej knižnici v Stropkove. Som rád, že aj a práve prostredníctvom regionálnych novín Stropkovské zvesti sa poskytne aj  príslušnej  rímsko – vatikánskej kongregácii takáto parciálna dokumentácia k procesu blahorečenia Božieho Sluhu Jána Ivana Mastiliaka, CSsR, ktorého činnosť je spojená aj so Stropkovom.                                                                                                                                  Andrej KAPUTA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.