Otázka pre primátora…

Do našej rubriky otázka pre primátora nám prišla aj otázka od čitateľky ohľadom šírenia koronavirusu. „Kedy konečne budú v Stropkove dávať rúška aspoň rizikovým pacientom? Moja dcéra má cukrovku, typ 1, má inzulinovú pumpu, neuropatiu nôh a veľa chorôb s tým spojených. Manžel má 70 rokov, pred týždňom mal mozgovú opráciu v národnom ústave srdcovo-cievných chorôb v Košicich. V Stropkove je aj mnoho ďalších rizikových pacientov. Dala som ušiť, ale také nezachytia nákazu u rizikového pacienta. Volala som na poisťovne, nedávajú!  Ja potrebujem rúško s respirátorom pre dcéru! V našom meste niektorí šijú rúška, ale pre rizikového pacienta takéto rúško nestačí.“

O odpoveď sme poprosili primátora mesta Stropkov, Ondreja Brendzu.

„Mesto Stropkov zabezpečilo obmedzený počet rúšok pre vlastných zamestnancov a zamestnancov v podnikoch v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Išlo o medicínske i textilné rúška vyrobené v domácich dielňach, viacerí si ich zabezpečili svojpomocne. Rúška chýbajú zamestnancom nemocníc, lekární a ďalších zariadení, v ktorých prichádzajú do kontaktu s potenciálne infikovanými pacientmi. Zásobovanie obyvateľstva zdravotníckym a iným materiálom v čase núdze je v kompetencii štátnej správy. Čitateľ by sa preto v opisovanom prípade mal obrátiť na Okresný úrad v Stropkove, Odbor civilnej ochrany a krízového riadenia,“ priblížil primátor.

-pk-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.