Stropkov aj naďalej liahňou talentov pre celé Slovensko

Kvalitná systematická práca v klube MŠK Tesla Stropkov žne svoje úspechy. Potešiteľným zrkadlom práce trénerov na úrovni tréningového procesu klubu a učiteľov vrámci športovej prípravy je záujem ostatných klubov o našich hráčov. Aj počas tohto zimného obdobia, času kedy je priestor na skúšky a prestupy je náš klub opäť žiadaný. Už tento víkend preukázal v Podbrezovej svoj talent Dominik Veselý z kategórie U15, ktorého tento týždeň nasleduje aj Dávid Viet z U17. Naopak záujem o Adama Žuleviča z kategórie U13 neutícha v klube MFK Zemplín Michalovce, ktorý vrámci skúšky pocestuje na zahraničný turnaj. Neoficiálny záujem evidujeme aj o iných hráčov z klubov ako MFK Ružomberok, Tatran Prešov, či FC Košice. Teší nás, že také futbalové bašty lovia mladé talenty v našom klube a je to pre nás peknou vizitkou. Počas jesene sa v nových kluboch uchytila trojica hráčov z minuloročnej U15. V zápase Michaloviec s Podbrezovou dokonca dvojica našich hráčov Filip Bodnár a Daniel Suvák nastúpila v zápase prvej ligy mladšieho dorastu s kapitánskymi páskami na rukávoch. Veríme, že zranenia sa budú vyhýbať Tomášovi Klučárovi, ktorý aktuálne pôsobí v MFK Ružomberok. Filip Baláž, ktorý prešiel žiackymi kategóriami v našom klube je aktuálne v Turecku s reprezentáciou do 17 rokov a nakukol už aj do tréningového procesu A mužstva v AS Trenčín. Denis Potoma má za sebou ďalšie štarty vrámci prípravy A mužstva Slovana Bratislava a Erik Hurný už oblieka dres FK Poprad. Miroslav Haluška pravidelne nastupuje a strieľa góly v mladšom doraste Tatrana Prešov. Darí sa aj ďalším hráčom a tak prajeme všetkým, aby sa im vyhýbali zranenia, mali chuť do každého tréningu a s hrdosťou spomínali na MŠK.
Počas posledného víkendu znova rozvíjali svoj talent najmenší. V sobotu sa v mestskej športovej hale na domácom turnaji predstavila kategória U10, ktorá v konkurencii kvalitných tímov z Humenného, Mielca a Ľubotíc odovzdala na palubovke maximum. Aj napriek nepriaznivej bilancii v podobe výsledkov chlapci preukázali určitú mieru zlepšenia a podobným prístupom bude ich výkon stúpať. Rodičia z danej kategórie sa opäť postarali o chutné občerstvenie pre všetkých účastníkov a touto cestou im za to pekne ďakujeme. V nedeľu vycestovala kategória U11 na turnaj do Bardejova, kde tiež natrafila na kvalitné tímy. Menej radosti po jednotlivých zápasoch zachraňovali nové skúsenosti, ktoré chlapci na turnaji získali. Celkové 8. miesto bolo síce sklamaním, no zároveň novou motiváciou do trénngu. Oba dorasty mali víkendové zápasy s Vranovom kvôli maródke súpera zrušené. Vo štvrtok sa kategórie U15 a U14 predstavili na umelej tráve v Rzeszówe. Kvalitné výbery Rzeszówie ukázali naši chlapcom kam až sa dá posunúť latka herného výkonu v danej kategórii. Po vysokých prehrách sme síce odchádzali sklamaní, no s novou inšpiráciou a zanietením do tréningového procesu. Najbližší víkend sa v sobotu na domácej umelej tráve predstaví dorast, ktorý v zápasoch od 9:00 hod. privíta Sokol Ľubotice. V hale v nedeľu odohrajú svoje zápasy chlapci z U11. Samotný turnaj začína od 9:00 hod. Súpermi im budú chlapci z Jasla, Trebišova a Bardejova.
-mšk-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.