Rekonštrukcia bývalého školského internátu je takmer na konci

Rekonštrukcia bývalého školského internátu s prístavbou, kde bolo cieľom vybudovať malé obchodné a podnikateľské centrum skĺbené s moderným bývaním, je takmer na konci. Investori sa rozhodli dať tomuto objektu názov, ktorý kopíruje identitu mesta Stropkov. Názov TRI RUŽE – rezidencia nie je náhodný. Tri ruže má samotné mesto v erbe mesta. Logotyp loga vychádza práve z erbu mesta Stropkov. Viac nám prezradil konateľ spoločnosti DAILY Profit s.r.o., realizátor objektu TRI RUŽE- rezidencia, Ján Hirčko. „Samotné členenie objektu vytvorilo podnikateľské možnosti na spodnom podlaží, kde nájde svoje nové atraktívne priestory 15 podnikateľských subjektov. Na druhom a treťom podlaží vzniklo 28 bytových jednotiek v zložení 5 3-izbových bytov s balkónom, 5 3-izbových s terasou, 2 veľkosťou nadštandardné byty, 14 2- izbových bytov a 2 1,5 izbové byty,“ priblížil v úvode. Súčasťou rozsiahlejšej rekonštrukcie je vybudovanie kvalitného zázemia a dobrej infraštruktúry. Pred objektom vzniklo parkovisko s 54 parkovacími státiami pre zákazníkov a na jar je naplánované dobudovanie ďalšieho parkoviska pre rezidentov za objektom TRI RUŽE- rezidencia.  J. Hirčko prezradil, že ďalšou etapou plánovanej jarmej rekonštrukcie je skrášlenie parkovej zelene pred objektom TRI RUŽE. „Pôjde o novú výsadbu s lavičkami na oddych a pod. V tejto dobe spracováva projektant štúdiu exteriéroveho návrhu, ako by to malo vyzerať,“ dodal.  V areáli za objektom vznikne na jar okrem súkromného parkovania taktiež priestor na trávenie voľného času v altánku s grilom, s lavičkami, preliezkami, hojdačkami a inými prvkami detského ihriska, ktoré vytvoria zázemie nie len pre dospelých, ale aj pre tých najmenších. Čo sa týka obchodov, svoje nové prevádzky tam nájde nová štýlová reštaurácia, kvetinárstvo, drogéria, darčeková predajňa, dámske oblečenie, predajňa alko-nealko, realitné a hypotekárne centrum, nové bývanie, kaderníctvo a podobne. Zaujímalo nás, kedy je naplánovaná kolaudácia objektu. „V pláne máme objekt skolaudovať ešte do konca tohto roka. Obchodné prevádzky sa však budú môcť otvárať o mesiac neskôr a to začiatkom februára. Prví majitelia bytov sa budú môcť nasťahovať do svojich nových bytov už koncom mesiaca január,“ povedal v závere.

Na titulnej fotografii je budova bývalého školského internátu počas rekonštrukcie. Fotografia je pred kompletným dokončením rekonštrukcie

 

-pk-

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.