Najviac medveďov bude opäť na Hrebienku

Štyri dni nespútanej zábavy a Hrebienok plný medvedej atmosféry. Medvedie dni – najnavštevovanejšie letné podujatie pre rodiny s deťmi tento rok mení svoju tvár a štartuje akoby odznova. Na návštevníkov čakajú nielen nové atrakcie a súťaže, ale aj množstvo vzdelávacích aktivít pre deti, či dospelých, ktoré rozšíria zručnosti a zblížia ich s prírodou a tradíciami.

Netradičný tatranský festival medveďov už budúcu stredu (31. júla) presne na štyri dni ovládne Hrebienok. „Tento rok návštevníkov čakajú úplne nové Medvedie dni s novými atrakciami, súťažami, hrami, či množstvom vzdelávacích aktivít pre deti, či dospelých. Veľkou novinkou tohto roka bude nový areál doplnený o rôzne atrakcie, či animácie. Nebude chýbať ani pódiový program, ktorý bude na dvoch miestach.  K dispozícii bude aj množstvo tvorivých dielní, kde si budú môcť deti, či dospelí vyskúšať výrobu hračiek, či iných zaujímavých predmetov z dreva, plastu, vosku, či kovu,“ vymenoval obchodno-marketingový manažér pre Vysoké Tatry Lukáš Brodanský.

Deti sa tak počas Medvedích dní nielen zabavia, ale z Tatier odídu aj plné nových vedomostí a zručností. „Som presvedčený, že práve takéto podujatia do Tatier patria. Detský návštevník je vždy ten najúprimnejší preto sme sa snažili dať Medvedím dňom nový šmrnc,“ vysvetlil Brodanský.

 

Asterix a voľba starostu

Počas prvého dňa (31.7.) si na svoje prídu milovníci hudobného a muzikálového divadla, ktoré zahrá predstavenie Asterix a voľba starostu. „Na pódiu sa taktiež predstaví zábavno-vzdelávací projekt Plasťáci. Dňom bude návštevníkov sprevádzať moderátor a zabávač Roman Féder,“ vyratúva Brodanský.

Prvý augustový deň bude patriť škole tanca Credance, a tiež hudobnej skupine Hevi Dubi Komiks Band. „Deťom sa predstaví aj známy spisovateľ, básnik a rozprávkar Daniel Hevier, ktorý bude rozprávať o tajomstvách čítania, o knihách, či jeho samotnej práci. Na pódiu sa taktiež predstaví enviromentálno – zábavný program Plasťáci,“ povedal Brodanský.

 

Čítať a pochopiť text

Na tretí deň (2.8.) svoje predstavenie odohrá SĽUK – Zvuky nie sú muky. Deti budú môcť absolvovať aj workshop s názvom Čítaj s porozumením, ktorý je zameraný na schopnosť správne čítať a chápať text. „Nové Medvedie dni tento rok neobíde ani včelár z východu, rezbár a návštevníci uvidia aj pána, ktorý vyrába predmety zo slamy, drôtu i medu,“ dodáva Brodanský.

Na posledný deň Medvedích dní (3.8.) pricestujú dokonca aj Fidlikanti, aby si spolu s deťmi zahrali, zaspievali a predviedli im svoje umenie. Pódium ovládne svetový muzikálový hit – Cats.

 „Nové Medvedie dni sa tohto roku určite oplatí vidieť a zažiť,“ zhodnotil Brodanský.

 Spolu s vynoveným programom návštevníkov Medvedích dní čakajú aj novinky ohľadom parkovania. V Starom Smokovci budú k dispozícii nové a lepšie parkovacie kapacity. „Po naplnení parkovísk v Starom Smokovci budú môcť návštevníci zaparkovať pri Penzióne Raimund v Dolnom Smokovci. Tam bude pripravená bezplatná kyvadlová doprava, ktorá bude premávať po autobusovú stanicu v Starom Smokovci v pravidelných 15 minútových intervaloch od otvorenia parkoviska až do 20.00 hodiny,“ vysvetlil Brodanský. Organizátori podujatia aj napriek tomu odporúčajú návštevníkom využiť verejnú hromadnú dopravu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.