Chotčanský silák 2019

Súťaž silných mužov pod názvom Chotčanský silák je už tradíciou. Tento mesiac sa v obci Chotča uskutočnil už jej šiesty ročník. Súťažiaci si svoje sily zmerali v piatich disciplínach (dvíhanie železnej klady / 1 minúta, nosenie ohrady a super yoka /na 20 + 20 m na čas, dvíhanie auta na mŕtvy ťah pomocou železnej konštrukcie / minúta, prevracanie pneumatiky na 8 x na čas, prehadzovanie betónovej gule cez super yoka / minúta), pričom jedna bola kombinovaná, aby sa chlapci trochu zapotili. Tieto disciplíny zvládol takmer každý. Súťažiacich silákov bolo deväť, prišli siláci od Humenného, Prešova, Bardejova, Svidníka, Žiliny, Rimavskej Soboty. Samozrejme, nechýbalo ani domáce zastúpenie. „Ďakujem všetkým, aktívne i pasívne zúčastneným za pomoc pri organizovaní tejto už tradičnej súťaže na východe Slovenska. Počasie nám síce neprialo, ako sme chceli. Pršalo na etapy, skoro odfúklo všetky stany, vyplavilo aparatúru, no napriek týmto zlým podmienkam sa súťažiaci nevzdali a pokračovali, i keď to nemali ľahké, kedže na zemi bolo mokro, šmýkalo sa, súťažilo sa i počas dažďa. Za to im veľmi pekne ďakujem,“ povedal organizátor Robo Blacha. Veľká vďaka patrí aj týmto sponzorom: obec Chotča, Natural Nutrition, Tomáš Štefanišin, Marián Kasarda, Marián Pecuch, Š – Autoservis Stropkov, Jaroslav Tarbaj, Nofox s. r. o., Warrior Family Slovakia, San Dow Nutrition, reštaurácia Poľovníček a za rozhodovanie v súťaži Paľovi Glovackému a Milanovi Padovi. „Pevne verím, že dobrých ľudí a tých, ktorí budú tieto akcie podporovať či venovať im trochu pozornosti, sa nájde stále viac. Je to predsa šport, aj keď sa môže zdať na oko nebezpečný. Nebojte sa prihlásiť do takýchto súťaží. Príďte si vyskúsať naše tréningy. Radi Vám poradíme a ukážeme, ako na to to,“ dodal v závere Robo.

Konečné poradie:

Ján Kažimír, Štefan Nagy, Adam Sobek, Viktor Sabo, Peter Sakala, Marek Bujdoš, Marek Maňko, Jakub Horčičiak, Martin Drozd

-pk-

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.