Brány zrekonštruovaného stropkovského kúpaliska sa otvoria už dnes poobede

Ešte vlani zabezpečovala prevádzku letného kúpaliska v Stropkove firma KM Systém s.r.o. Tento rok má už tieto záležitosti na starosti mesto Stropkov, ktoré zabezpečuje prevádzku kúpaliska vo vlastnej réžii prostredníctvom mestského podniku Služba. Stropkovské letné kúpalisko prešlo rekonštrukciou. Pre túto sezónu sa s bývalým nájomcom dohodli na prenájme tepelného čerpadla, ktoré slúži na ohrev detského bazéna. Ostatné veci boli z kúpaliska odnesené. Aké novinky čakajú návštevníkov?

Došlo k výmene oplotenia areálu, ktoré už bolo v dezolátnom stave. Okrem toho sa pristúpilo k lepšiemu zabezpečeniu vstupu s kamerovým systémom. Detské ihrisko, preliezačky a pieskovisko boli v nie veľmi dobrom stave a preto v súčasnosti v areáli nájdete nové detské ihrisko s pieskoviskom i nové prístrešky so zámkovou dlažbou pre vyšší komfort rodičov. „Nebolo reálne stihnúť všetky potrebné veci ešte v tejto sezóne. Zamerali sme sa preto na práce, ktoré sme boli schopní časovo zvládnuť. Kompletnou výmenou prešiel aj rozhlas. Ten pôvodný bol v nefunkčnom stave. Rozšírený bol celkovo na osem kusov. Osadili sme aj nové svetlá, vymenili celú kabeláž, rozvody elektriny a vody,“ prezradil D. Lukáč, riaditeľ podniku Služba. Priestory šatní boli zavlhnuté, preto bolo potrebné ich vysušenie. Služba v budúcnosti plánuje sanovovať aj tieto priestory.  Zrealizované boli tiež mužské a ženské šatne s uzamykateľnými skrinkami, zabezpečené sú aj prenosné prezliekarne. Zrekonštruovalo sa miesto pre plavčíka z exteriérovej i interiérovej strany. Vymenili sa okná, dvere. Nechýba nová fasáda a dlažba vnútorného priestoru. „Osadili sme aj novú vstupnú bránu. Plánujeme opravu bufetu, aby boli základné hygienické kritériá v čo najvyššej možnej kvalite. Zaujímavosťou bude aj stena bývalých šatní, ktorú ozdobia umelecké grafity, čo určite oživí areál a predíde sa neželaným a nezákonným grafitom.“  K dispozícii sú nové lehátka a slnečníky. Zabezpečované sú nové nádoby na separovaný i komunálny zber odpadu. Vyriešená je e-kasa. Mestský podnik doteraz preinvestoval približne 30 tisíc eur. Zamerali sa najmä na rekonštrukciu a skvalitnenie detského zázemia. „Z dôvodu časovej i finančnej tiesne nebolo možné zrealizovať vodné atrakcie, no diskutujeme aj o týchto možnostiach. Dali sme vypracovať ponuky a projekty, ktoré budú realizované pravdepodobne až v ďalšej sezóne,“ vysvetlil Lukáč. Výška vstupného poplatku na stropkovské letné kúpalisko ostáva nezmenená. Primátor mesta Ondrej Brendza verí, že budúci rok bude otvorenie sezóny o čosi pružnejšie. „Sami dobre viete, že ešte koncom marca sme nevedeli, či sa dospeje k dohode s bývalým prevádzkovateľom alebo nie. Preto poprosím o pochopenie a trpezlivosť Stropkovčanov.“

-pk-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.