Mladý záchranár SČK

V stredu 5.6.2019 sme sa zúčastnili súťaže Mladý záchranár SČK. Všetky súťažné družstvá sa stretli na Námestí SNP v Stropkove. Niečo sme si zopakovali a po prezentácii a otvorení sme začali súťažiť.

Súťaž pozostávala zo 4 stanovíšť. Na prvom sme riešili vedomostný test, ktorý sme hravo zvládli. Druhé stanovište bolo jedno z najťažších. Museli sme predviesť kardiopulponálnu resuscitáciu u dieťaťa a dospelého človeka. Na treťom a štvrtom stanovišti sme museli poskytnúť prvú pomoc pri krvácaní z nosa, ošetriť krvácanie na hornej končatine a dať poraneného do stabilizovanej polohy. Po súťaži  sme za odmenu dostali výbornú bagetu  a malinovku v bagetérii Zelený sen. Pri vyhlasovaní výsledkov sme boli trochu sklamané, lebo od víťazstva nás delilo len zopár bodov. Samozrejme, v bežnom živote nejde o výhru, ale o to, či vieme poskytnúť prvú pomoc v prípade potreby. My sme sa o tom naživo presvedčili pred rokom, keď sme zachraňovali spolužiačku v lese. Zo súťaže sme odišli s dobrým pocitom a novými skúsenosťami.

Poďakovanie patrí Územnému spolku SČK vo Svidníku za výbornu akciu, našej pani učiteľke Komišákovej, nášmu vynikajúcemu družstvu v zložení Zuzana Vasilenková, Katarína Gramatová, Júlia Vageľová, Sarah Viňarská, Sofia Zavacká a taktiež ďakujeme našej fotografke, náhradníčke aj podpore Kamile Bandiovej.

Júlia Vageľová, ZŠ s MŠ Havaj, 7. ročník

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.