Výstava fotografií Tajomné Vlčie hory

Vo Východných Karpatoch, na rozhraní Poľska, Slovenska a Ukrajiny, sa nachádza jeden z najzachovalejších európskych suchozemských ekosystémov. Toto územie sa kedysi dávno nazývalo Vlčími horami. Dnes patrí k posledným kráľovstvám divočiny v Európe. Prastaré lesy a divoké zvieratá Vlčích hôr predstavujú fascinujúce dedičstvo. Táto nespútaná príroda, vlčie svorky, medvede, bobry, či vzácne druhy vtákov vzbudzujú čoraz väčší záujem ľudí, ktorí milujú a chcú chrániť divokú prírodu. Vlčie hory majú dnes obrovský potenciál pre prinavrátenie divočiny do jej niekdajšej podoby v celej jej rozmanitosti a bohatosti. Potrebujú na to ale dostatočne veľký priestor bez ľudských zásahov.

Výstava prostredníctvom fotografií zachytáva tajomný život vo Vlčích horách a je súčasťou iniciatívy Nadácie Aevis na záchranu tohto jedinečného územia. Autorom fotografií je znalec divočiny a fotograf prírody Kamil Soóš.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.