Martin Drozd sa stal jedným z najúspešnejších športovcov stredných škol v pôsobnosti PSK za uplynulý rok

Podujatie Športovec roka Prešovského samosprávneho kraja spája elitu nášho športu. Spája tých najlepších z najlepších, ktorí prezentujú nielen región, ale i Slovensko a šíria jeho dobré meno ďaleko za hranicami. Tento rok sa v našom krajskom meste opäť oceňovali športovci roka (2018) v rôznych kategóriách. V kategórii Najúspešnejší športovci stredných škôl v pôsobnosti PSK za rok 2018 bol ocenený aj študent Strednej odbornej školy elektrotechnickej v Stropkove Martin Drozd, s ktorým vám prinášame krátky rozhovor.

Martin pochádza zo susedného Svidníka, na spomínanej strednej škole je momentálne v maturitnom ročníku. Tento mladý talent začal cvičiť v čase, keď hrával hokejbal. „Hral som s mužmi, no mal som len pätnásť rokov a tak som sa s nimi nemohol rovnať ani kondíciou a ani váhou. A tak som sa rozhodol, že by bolo dobré začleniť do tréningu aj posilňovňu,“ zaspomínal si. Po pár mesiacoch cvičenia vo fitku si všimol, že mu to ide nie len v naberaní hmotnosti, ale aj vo výkonoch. „Už vtedy som dokázal pozdvihnúť 175 kilogramov na mŕtvy ťah a to pri telesnej hmotnosti približne 75 kg.“  Martinovov motiváciou je prekonávať sám seba, lepšie sa umiestniť, podať ten najlepší výkon, no niekedy ho vie namotivovať aj prehra. „Vtedy si poviem, že som dostatočne netrénoval a preto to tak dopadlo. Úspechom je pre mňa to, keď sa v súťaži posuniem vo vlastnom výkone, keď prekonám svoj doterajší limit,“ doplnil.  Svidníčan sa súťaženiu venuje približne rok. „Za tú dobu si najviac vážim výkon 255 kg v mŕtvom ťahu na Majstrovstvách sveta v Trnave v asociácii Wuap, ktorý stačil na vytvorenie nového svetového rekordu.“  Martinovým zásadným cieľom pre tento rok je kvalifikácia na Arnold classic do Ameriky. „Neviem však, či je to reálne, hlavne po finančnej stránke,“ dodal. Zaujímalo nás, či očakával ocenenie v kategórii najúspešnejší športovci stredných škôl? „Ocenenie za stredné školy som určite neočakával,  skôr som očakával ocenenie v asociácii SAST, v ktorej som ocenený nebol pre nedostatok nazbieraných bodov za uplynulý súťažný rok,“ priznal.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.