ENGLISH DAY

Deň angličtiny + štyri tímy = veľký úspech

10.septembra 2018 sa na Gymnáziu v Stropkove po prvýkrát konal ENGLISH DAY – deň angličtiny pre prvákov. Po počiatočných obavách, že čo nás vlastne čaká na 4 hodinách angličtiny, a že to asi bude nuda, nadišiel deň D. Stretli sme sa v triede, kde neboli lavice ako inokedy, ale stoličky v kruhu. Po úvodných slovách našej triednej učiteľky PhDr. Tatiany Belovežčíkovej, samozrejme v angličtine, sme sa dozvedeli, že celý deň bude síce po anglicky, ale nie v laviciach s učebnicami. Hneď nám bolo lepšie. Deň síce začal poriadne zostra – vstupným testom z anglického jazyka, ktorým sme si otestovali úroveň našich vedomostí z angličtiny, ale ďalej už bola pohoda. Po teste sme sa rozdelili do štyroch tímov a v učebni informatiky sme súťažili v britskej verzii vedomostnej hry Milionár. V tejto učebni sme získali aj prístup do vzdelávacích portálov na angličtinu EnglishGo a e-školy. Potom nasledovala zábavná časť tohto dňa . V triede si pre nás pripravila naša triedna vedomostné a zábavné hry, ktoré sme sa snažili čo najlepšie zvládnuť. Ďalej sme hrali hry, ktoré sme si pripravili my navzájom. Tam už nešlo ani tak o vedomosti, ale pravidlá sme mali vysvetliť po anglicky. A ukázalo sa, že sme celkom tvoriví, lebo každý tím vymyslel čosi iné. Výtvarne nadané dievčatá  vyrobili plagát k tomuto dňu a vyzdobili triedu. Nakoniec nasledovalo vyhodnotenie a nás všetkých čakala sladká odmena od našej triednej profesorky. Deň sme ukončili spoločnou fotkou.

ENGLISH DAY sa nám veľmi páčil. Bol to deň plný zábavy, nezabudnuteľných zážitkov, precvičovania anglického jazyka, spoznávania sa navzájom a zažili sme spolu krásny čas.  Takýto deň by sme si priali častejšie.

Študenti I.A triedy, Gymnázium Stropkov

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.