Vydarená rekreácia s nevydareným koncom

V dňoch 5. – 10. júna sa vyše 25 dôchodcov, členov Jednoty dôchodcov Slovenska zo Stropkova rozhodlo využiť možnosť rekreačno-relaxačno-liečebného pobytu v kúpeľoch v Piešťanoch. Bol to celkom vydarený nápad, využiť ponúkanú možnosť a zrelaxovať sa vo svetoznámych kúpeľoch. Nakoniec, pobyt bol len vo svetoznámom meste, ale kúpele až také svetoznáme neboli. Napriek tomu hodnotíme náš pobyt veľmi pozitívne. Od výborného ubytovania, cez vynikajúcu stravu (formou samoobsluhy) až po liečebné procedúry, ktoré pomohli každému na jeho neduhy. Za určitý nedostatok možno považovať to, že procedúry boli určené bez predchádzajúcej lekárskej prehliadky, boli však nastavené tak, že nikomu nemohli ublížiť a každému mohli svojim spôsobom pomôcť. Každý rekreant absolvoval denne najmenej dve procedúry a podľa svojich ťažkostí si mohol prikúpiť za neveľký poplatok ďalšie. Mohli sme denne absolvovať fakultatívne výlety do mesta Piešťany, alebo  výlet loďou po vodnej nádrži Sľňava, prípadne navštíviť z vlastnej iniciatívy Vojenské múzeum Piešťany. Prialo nám aj počasie a tak kúpaniachtiví si prišli na svoje či už v neďalekom krytom bazéne, alebo priamo v areáli kúpeľov v termálnej vode. Zlatým klincom nášho pobytu bola súťaž veteránov z rokov 1907 až 1973 rôzneho druhu – áut, motocyklov, traktorov aj bicyklov o Piešťanské zlaté stuhy. Slovom, každý kto chcel, si prišiel na svoje, ba niektorí aj k sebe (od výbornej stravy).   Oddýchnutí, plní elánu a dobrej nálady sme v nedeľu 10. júna nastupovali do vlaku do Kysaku, kde sme mali prestúpiť na autobus do Stropkova. A tu začali vyskakovať problémy. Už počas cesty sme zistili, že rýchlik bude v Kysaku meškať asi 10 minút a autobus má odchod 4 minúty (!) po príchode vlaku. Začalo sa telefonovanie, s dispečerom a ktovie kým ešte, aby autobus počkal. Vlak meškal 8 (slovom osem) minút a keď sme v Kysaku vystúpili, nijaký autobus tam nebol. Kým sme zisťovali či tam autobus bol, alebo nebol, odišiel aj prípojný vlak do Prešova. Po ďalších telefonátoch sme nakoniec dostali správu, že autobus z Košíc do Svidníka bude odklonený a príde po nás. Lenže, on ide len do Svidníka a cez Mestisko a tak začalo znovu žeravenie telefónov, aby sme sa dostali domov, jedni z Giraltoviec, iní z Radomy a ďalší zo Svidníka. Pretože každý bol oddýchnutý a zrelaxovaný telesne aj duševne, zvládli sme aj tieto manévre a každý sa domov nakoniec dostal. Aj poťasie akoby nad našim osudom zaplakalo a poodchode autobusu z Kysaku sa rozpršalo.                            Chceme sa opýtať vedenia SAD Humenné, ako je možné, že autobus odišiel pred príchodom frekventovaného rýchlika z Bratislavy na východ. Chceme sa opýtať aj poslancov a zostavovateľov cestovných poriadkov, že dajú 4 minútový interval odchodu autobusu od vlaku, ktorý máva pravidelné meškanie viac ako 10 – 15 minút a niekedy aj viac.  Kde je logika a zdravý rozum?

Spokojní – nespokojní rekreanti,                                                                                          členovia JDS zo Stropkova

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.