Dobrá správa z Domaše: Hotel Zátoka na Eve opäť funguje

Ubytovacie a reštauračné zariadenie v čarovnom kúte Domaše je zmenené na nepoznanie. Ponúka útulné ubytovanie, vlastnú pláž i ihrisko a špičkovú kuchyňu – domácu stravu z čerstvých surovín.

 DOMAŠA. Je to jeden z najmalebnejších kútov celej Domaše. Obklopený lesmi, v tichej zátoke. Presne tam sa nachádza hotel Zátoka. Nájdete ho v atraktívnej časti Domaše, v rekreačnej oblasti Eva, ktorá patrí pod Holčíkovce (okres Vranov nad Topľou).

Dobré správy z Domaše

Pokojné miesto, s nádherným výhľadom na vodnú nádrž Domaša, kde si môžete skutočne vychutnať každodenné západy slnka.

Máte radi rušnejší nočný život?  Žiaden problém. Diskotéky sú len desať minút pešo.

Spolu s návratom výletnej lode Bohemia je najväčšou dobrou správou tohto leta z Domaše, že Hotel Zátoka na Eve po rokoch opätovne funguje.

Idú o ňom samé dobré chýry, boli sme sa o tom presvedčiť na vlastné oči.

 

Miesto pre každého

Hotel Zátoka na Domaši – Eve je pre každého. Pre športové partie i pre rodiny s deťmi, pre romantikov i dobrodruhov – objaviteľov.

Hneď pri zariadení je útulná pláž. Komu sa nechce kúpať sa v priehrade, môže vybehnúť na huby do lesa. Pri hoteli je vlastné tenisové a futbalové ihrisko. Pre deti sú tam navyše vodný hrad, trampolína i hojdačky.

Samotný hotel je už čiastočne zrekonštruovaný a funguje na plné obrátky. Izby sú čisté, útulné, so samostatným sociálnym vybavením.

Hotel disponuje veľmi peknými priestormi na usporadúvanie rodinných osláv, firemných školení či večierkov, kapacita je 40 – 45 ľudí.

 

Domáce jedlá z čerstvých surovín

Čo je ale základom, je kvalitná kuchyňa.

Na nej si manželia Peter a Andrea Falatovci, noví majitelia hotela Zátoka, dali mimoriadne záležať a angažovali špičkového šéfkuchára s medzinárodnými skúsenosťami Jarka Vargu.

Varí z čerstvých surovín skvelú domácu kuchyňu. Chutné polievky (vždy jeden poctivý vývar a jedna hustá polievka), už vychýrené večerné grilované špeciality na terase, bryndzové halušky, ktoré sa za rekordne krátky čas stali veľmi žiadané, mäsové dobroty ako sviečková na smotane či hamburgery s trhaným mäsom. Za ochutnanie stojí polievka z domašského kapra či šalát s grilovanými  kúskami rýb z Domaše bez kostičiek s domácim dresingom. Kto má rád klasický vyprážaný syr, aj ten si príde na svoje. A dostane ho z kvalitného syra a s domácou tatarkou.

Dať si môžete aj domáci nakladaný hermelín, či priamo v hotelovej kuchyni upečený chlebík či cheesecake alebo brownies.

Prísť sa najesť môže každý, nielen ubytovaní hostia. A o tých je postarané od rána do večera.

Prosecco či pivo načapuje vicemajster sveta

K dobrému jedlu patrí aj dobré pitie.

Čapujú tam české Svijany i oceňované slovenské pivo Urpiner, vrátane nealka.

Po pretekoch si domašskí jachtári pripili na víťazov čapovaným proseccom. Nielen jachtári ocenia tento šumivý mok. Prosecco si môžete dať kedykoľvek, naservírované v správnej teplote a so správnym pomerom bubliniek.

Mimochodom, ako ste sa mohli dozvedieť z médií, za výčapom môžete stretnúť známeho slovenského športovca Mateja Falata.

Tento lyžiar je majstrom Slovenska a najmä vicemajstrom sveta v tímoch, spolu s Petrou Vlhovou, Veronikou Velez Zuzulovou a Andreasom Žampom.

Matej je synom majiteľov a v rodinnom podniku pomáha čapovať pivo a popri tom sa venuje kondičnej príprave na novú sezónu. Domaša je odmala jeho srdcovka.

Domaša aj pre milovníkov športu

Zátoka je miesto aj pre športovcov a nemusia to byť profesionáli ako Matej Falat. Môžu si prejsť zákutia tejto nádhernej priehrady na kajaku, obísť ju dookola na bicykli, prípadne si vyskúšať surfy či katamarán.

Za veľmi prívetivé ceny sa dá prežiť skvelá dovolenka na Slovensku, v Hoteli Zátoka na Domaši sa môžete dosýta zrekreovať, oddýchnuť a prežiť nezabudnuteľné chvíle. A platiť sa dá aj kartou, čo stále nebýva v slovenských rekreačných zariadeniach pravidlom. Ani to, že si môžete vziať so sebou aj svojich domácich miláčikov. Wifi je tu tiež. V Hoteli Zátoka môžete využiť rekreačný poukaz.

Dostatočný je počet parkovacích miest, ale dostanete sa tam aj verejnou dopravou. Priame spoje chodia pravidelne na rázcestie Holčíkovce zo Stropkova i z Vranova nad Topľou.

A rozhodne ešte raz odporúčame vyskúšať niektorú z miestnych špecialít domácej kuchyne.

Viac o Hoteli Zátoka na Domaši – Eve tom nájdete na stránke www.zatokadomasa.sk, prípadne sa môžete informovať na tel. čísle 0948 126 111.

(frk) 

FOTO: MICHAL FRANK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.