Rekonštrukcia Domu smútku v obci Gribov

Koncom augusta sa začala rekonštrukcia Domu smútku, ktorá trvala dva mesiace. Hlavným podnetom bola výmena starého materiálu za nový. Starú budovu zo 60 rokov postihlo niekoľko živelných udalostí. Minuloročné leto sa obcou prehnala veterná smršť, ktorá spôsobila veľkú finančnú škodu. Strechu budovy bolo potrebné nanovo zrekonštruovať.

Finančné prostriedky poskytlo Ministerstvo financií Slovenskej republiky a vlastnými zdrojmi pomohla samotná obec. Renovovali sa drevené okná, ktoré sa vymenili za plastové. Dokúpili sa svietníky a koberec. Sprístupnil sa širší vchod, ktorého súčasťou je prístupový chodník tvorený dlažbami. Z vonkajška sa dorobil aj prístrešok. Nechýbala ani kúpa nových žalúzií. Dôležitá renovácia sa predovšetkým týkala elektrického zavedenia. ,,Som veľmi rád, že sa  Obecnému zastupiteľstvu obce Gribov podarilo zrekonštruovať Dom smútku. Zároveň je nám veľkou cťou a nezabudnuteľným zážitkom, že sa v našej obci konala kňazská vysviacka, ktorá súvisela s týmto projektom“, dodal v závere starosta obce.

Viktória Bučková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.