Z Úradu PSK demontovali 70-ročný stožiar

Stožiar na budove Úradu Prešovského samosprávneho kraja demontovali. Hlavným dôvodom bol zlý technický stav.

Na základe statického posúdenia demontoval Prešovský samosprávny kraj (PSK) plechový stožiar, umiestnený na streche na stĺpovom portiku budovy. Deväť metrov vysoká tyč s váhou dve tony podľahla po rokoch korózii. Z účelového a bezpečnostného hľadiska bolo preto potrebné pristúpiť k jej výmene.

„Vplyv dažďovej vody spôsobil za tieto roky používania silný stupeň skorodovania. Bolo už nevyhnutné stožiar vymeniť, ak ho chceme aj naďalej využívať. Podstatný ale nie je len účel, ale aj bezpečnosť. Neriešením problému by časom mohlo dôjsť aj k prípadnému nešťastiu, čo samozrejme nemôžeme dopustiť“ priblížil predseda PSK Milan Majerský.

Stožiar, ktorý slúžil na vyvesenie zástavy zhruba 70 rokov, museli zložiť z výšky na zem pomocou žeriavu. V najbližších týždňoch vyrobia pomocou neho čo najvernejšiu kópiu z nerezového materiálu a osadia ju na pôvodné miesto. Tyč doplnia o nový nadrozmerný erb, ktorý bude zároveň podsvietený.

***

V Prešove dňa 14. augusta 2018

Lea Heilová
Oddelenie komunikácie a medzinárodných vzťahov PSK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.