Stanovisko mesta k prepadu dlažby na novom stojisku kontajnerov

Vedenie mesta, podniku Služba a poslanci MsZ včera odovzdali do užívania nové polopodzemné kontajnery na uliciach Krátka a Chotčanská. Na jednom z nich sme už pri preberaní stavby začiatkom tohto týždňa upozornili dodávateľa na nedostatočne zhutnený povrch a sadajúcu dlažbu. Dohodli sme sa, že dnes bude porucha odstránená tak, aby celé okolie nových stojísk zodpovedalo kvalitatívnym požiadavkám. Ráno nás dodávateľ informoval, že kvôli počasiu opravia dlažbu zajtra, resp. začiatkom budúceho týždňa. Reagovali sme, že nočné zrážky spôsobili výrazný prepad dlažby a oprava bude nevyhnutná už dnes. V týchto chvíľach už dodávateľská firma pracuje na stojisku, postupne rozoberajú dlažbu a hutnia podložie. Mesto teda postupovalo štandardným spôsobom – stavbu pre nás zabezpečoval dodávateľ vybraný na základe verejného obstarávania. Počas realizácie sme stavbu priebežne kontrolovali a nedostatky, vrátane sadajúcej dlažby, prezentovali zhotoviteľovi. Zistené problémy boli odstraňované počas výstavby a ďalšie, zistené pri preberaní, mali byť a sú odstraňované priebežne.
Na upresnenie: kvôli vyššie uvedeným problémom sme nechceli čakať s uvedením kontajnerov do prevádzky a ich odovzdaniu občanom mesta. Nevideli sme dôvod, aby nemohli slúžiť svojmu účelu. Symbolickým prestrihnutím pásky sme chceli zdôrazniť výnimočnosť a význam investície, keďže v rámci mesta ide o prelomový projekt v odpadovom hospodárstve a v rámci východného Slovenska sme prvé mesto, ktoré pre svojich obyvateľov zavádza online technológiu Sensoneo.
Mrzí nás, že aj kvôli vyššej moci obrátilo pár jednotlivcov dobrý úmysel proti samospráve. Nejde o prvý projekt, kedy sa záujem mesta o nápravu roky neriešených problémov stretol s nepochopiteľnou a neopodstatnenou kritikou. Reflektujeme však aj na tieto ohlasy, kritiku rešpektujeme, učíme sa z chýb a ani aktuálny prípad a nepochopenie celej situácie zo strany niektorých obyvateľov mesta vedenie samosprávy neodradí od prípravy a realizácie ďalších zmysluplných projektov, ktoré pomôžu zlepšiť život obyvateľov nášho mesta.

MsÚ Stropkov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.