Štefan Hríb nie len že konšpiroval, ale aj zneužil verejnoprávny priestor na obhajobu vrahov

Konšpirátor Štefan Hríb nie len že konšpiroval, ale aj zneužil verejnoprávny priestor na obhajobu vrahov

Novinár Štefan Hríb je všeobecne známy neobjektivitou svojich diskusných relácii Pod lampou a článkov vo svojom časopise .týždeň. Vrcholom žurnalistiky v jeho podaní bolo obhajovanie vrahov študentky Cervanovej, kvôli ktorému jeho relácia zmizla z obrazoviek RTVS. Podrobne to popísal Gustáv Murín vo svojom blogu na portáli denníka Pravda.

RTVS odvysielala v júni 2011 reláciu Večer pod lampou oficiálne venovanú prípadu Ľudmily Cervanovej. V skutočnosti išlo o zle maskovanú obhajobu právoplatne odsúdených vrahov, vydávanú za otvorenú diskusiu. Koncesionári boli svedkami toho, ako sa približne tri hodiny za ich peniaze niekoľkí osobní priatelia Štefana Hríba žoviálne rozprávali s vrahmi mladej medičky a pomáhali im premaľovať reálny obraz páchateľov na nepodarenú mazanicu údajných obetí komunizmu a justičnej svojvôle.

Štefan Hríb zašiel tak ďaleko, že stvoril najväčšiu a najobludnejšiu konšpiračnú teóriu novodobého Slovenska – o vrahoch študentky Cervanovej, detičkách komunistických papalášov, zlatej mládeži bez zábran sexuálnych a dokonca vražedných, týchto opisuje nie raz, ale celé roky ako „obete“ režimu, z ktorého sa zrodila ich arogancia vedúca až k beštiálnemu činu, Každého kto si prečíta dva objemné zväzky Petra Tótha „Kauza Cervanová“ musí zamraziť, že tie beštie už zmučenú študentku vliekli na popravisko a ešte jeden „dostal chuť“ a aj si na jej tele tú „chuť“ odbavil!!! “Dubáka” toto necháva chladným. Veď on si zobral za osobné poslanie urobiť z beštiálnych vrahov „obete režimu“ a tu nielenže prekračuje hranice novinárskej etiky, on ich preskakuje flopom! Je tiež autorom aj takéhoto „vyznania“ potom, čo súdy pred rokom 1989 alebo aj za novej demokracie na základe nezvratných dôkazov tieto beštie odsúdili, čo potvrdil aj Európsky súd pre ľudské práva…” uvádza vo svojom blogu na portáli Pravda Gustáv Murín, ktorý dopĺňa dobovú citáciu:

„Vážený pán Milan Andrášik, vážený pán Pavol Beďač, vážený pán Roman Brázda (a ďalšie bezcitné vraždiace beštie podľa menoslovu) …mrzí ma, čo sa vám stalo vinou štátu, ktorého som súčasťou. Prepáčte, že som nekričal viac a prepáčte nám všetkým, že sme boli nevšímaví. Považujte prosím, detektor a všetky dávne i nedávne príspevky Týždňa o vašej kauze za náš súkromný pokus urobiť váš život aspoň trochu znesiteľnejším.

A ďakujem vám všetkým, že ste ostali občanmi Slovenska, Vďaka vám, ´vrahom´, je Slovensko lepšou krajinou…“

Nezabúdajme, komsomolci vystupujú zásade v jednom šíku. Takže takáto zvrátená logika nevadí, naopak ju podporujú, takí ďalší komsomolci novej Studenej vojny ako sú Eugen Korda, František Šebej, či Marián Balász. “Dubák” ich však všetkých predčí. Touto svojou posadnutosťou zneužil dokonca aj verejnoprávnu televíziu v relácii „Pod lampou“, za čo bol odtiaľ po práve vyhodený. Ale jeho posadnutosť ide ďalej!

Pokuta 50 000 eur za to, že Hríb zneužil verejnoprávnu televíziu na propagáciu svojej zvrátenej konšpiračnej teórie a dal priestor beštiálnym vrahom, mala dohru na Najvyššom súde, ktorý rozhodnutie Rady pre vysielanie a retransmisiu potvrdil. Vtedajší predseda Rady, Miloš Mistrík to komentoval slovami: „Verdikt Najvyššieho súdu vítam ako krok, ktorý potvrdzuje úsilie Rady zabrániť výskytu manipulatívnych programov, zasahujúcich do ľudskej dôstojnosti a práva na spravodlivosť“.

“Dubák” však nemá dosť. Vieme si predstaviť, že niekoho zaujme téma a venuje sa jej nejakú dobu. Môže sa mýliť, hoci si to neprizná. Dubák ide ďalej. On usvedčených a právoplatne odsúdených beštiálnych znásilňovačov a vrahov propaguje ďalej ako svojich priateľov! Ide to tak ďaleko, že pri otvorení svojho klubu s príznačným názvom „Pod lampou“ dvoch z nich predstavil familiárne prezidentovi Kiskovi. A nielen jemu. A tak sa médiá oprávnene pýtajú prečo: „…prezident Kiska neodpovedá denníku Pravda, mlčí poslanec Beblavý i (navonok tribúnovo) slušný Juraj Kemka, teda všetci, ktorí sa spoločne s dvomi vrahmi zabávali na oslave v Hríbovom klube. No a najšokujúcejšie je, že hlavný organizátor protestov Za slušné Slovensko Juraj Šeliga, ako študent práva, v obhajobe vrahov mladej študentky problém nevidí.“ Zaujímavé, meno Kuciaka a jeho snúbenice zneužívali celé mesiace dňom a nocou a keď ide o takúto beštiálnu vraždu a propagáciu vrahov, odrazu sú nemí…

Otázky sú tu aktuálne aj vzhľadom k vydaniu knihy Martina Hanusa „Hra sa skončila“, ktorá prináša nové dôkazy usvedčujúce Dubákových „kamarátov“. Lenže tento Dubák ignoruje súdy a fakty, ak sa mu nehodia. A celá táto slniečkárska perepúť koná rovnako – skutočnosti by radi prispôsobili svoji ideologickým inštrukciám. A ak skutočnosť odporuje ich plánom, ignorujú ju. Poznám to sám, zažil som ich štvavú kampaň.

Kedy táto hra skončí?

Títo naši komsomolci sa vydávajú za strážcov čistoty médií. Pritom im uniká povinná novinárska etika podľa uznesenia Rady Európy č. 1003 a veselo oni produkujú konšpiračné teórie (veď pre „dobrú vec“ možno aj klamať??). Jednu som zažil na vlastnej koži, keď omylom splietli dve veci dokopy a výsledkom bola nevídaná štvavá kampaň – odchod pani Bakovej z RTVS so začiatkom mojej spolupráce s RTVS. Niekto z toho mylne vydedukoval, že ju idem nahradiť a „normalizovať“ televízne spravodajstvo. Pritom ja som sa ani nestal zamestnancom RTVS a ani nemal nič s televíznym vysielaním. Ale konšpirácia bola na svete a veselo ju šírili hlavne z denníka N.

Takže tu máme nesystémový „projekt”, do toho konšpirátora Hríba s jeho „týždňom” a prekvapujúco nenávistnú rétoriku týždenníka Trend. To všetko pridupľovávajú najväčší hejteri, slniečkármi obľúbení, autori web-stránky „Zomri“.

Čo s tým? Riešenie je po ruke. Uznať konečne, že ide o mediálny nádor, ktorý hrozí metastázovať do celého mediálneho priestoru v okamihu, keď sa ich konšpiračné teórie, fake-news a hoaxy citujú v serióznej tlači. Ako prvá by sa od tejto anomálie mala dištancovať RTVS a nielenže nepreberať ich výplody, ale ani na ne nereagovať. Ich ideologické provokácie stratia zmysel, keď nebudú mať koho provokovať. Dubák a spol. sú odpadovými produktmi novodobej Studenej vojny a tak sa k nim aj správajme.

No a dúfajme, že náš pán prezident na diaľkové ovládanie pôjde príkladom a všetci títo „kamoši“ beštiálnych vrahov sa konečne ospravedlnia nielen rodine brutálne znásilnenej a zavraždenej študentky, ale aj verejnosti, ktorú oblbovali roky…

Text: hlavnespravy.sk, (HSP/Foto:Facebook)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.