Americký minister obrany vyzýva mladých amerických pilotov pripraviť sa na rýchlo sa približujúcu vojnu

Portál USA Press informuje o slovách amerického ministra obrany Jamesa Mattisa, ktorý počas slávnostného prijatia 984 kurzantov Akadémie vojenských vzdušných síl USA v Colorado Springs do radov americkej armády, dňa 23. 5. 2018  vyzval nových amerických pilotov, aby sa pripravili na možnosť bojového nasadenia.

 

Americký minister obrany James Mattis vyzval amerických pilotov aby vyvinuli maximálne úsilie a pomohli zachovať americkú vzdušnú nadvládu nad americkými konkurentmi (najmä Rusko a Čína) v prípade možnej rýchlo sa približujúcej vojny. 40% poručíkov, ktorí ukončili štúdium v roku 2018 si čoskoro sadne do kokpitov lietadiel a vrtuľníkov ako piloti, 70 dôstojníkov sú špecialisti, ktorí budú pracovať s lietajúcimi dronmi.

Čo sa týka vyhlásenia Mattisa o možnej skorej vojne, podobné slová čoraz častejšie znejú z úst amerických vojenských jastrabov, ktorí vidia, ako klesá reálna sila USA vo svete. Minulý rok 2017, krátko pred Vianocami americký generál Robert Kneller, veliteľ americkej námornej pechoty v Nórsku vyzýval k udržiavaniu bojovej pohotovosti amerických námorných síl, pretože geopolitická situácia vo svete sa rýchle mení. Americká námorná pechota musí byť podľa generála Knellera pripravená udržiavať sa v najvyššej bojovej pohotovosti, pretože v každom okamihu môže prísť k dôvodu uplatniť všetky vedomosti  a zručnosti získané výcvikom, v reálnom boji.

Američania umelo zvyšujú napätie aj v blízkosti čínskych brehov a v súvislosti s dianím na Kórejskom polostrove Kneller pri svojom prejave pred príslušníkmi Green Beret vo Fort Brag v Severnej Karolíne uviedol, že “mračná vojny ” sa už nad Severnou Kóreou sťahujú. Hrozí aj možnosť ďalšej konfrontácie v Sýrii a americkej konfrontácie s Iránom.

Text: hlavnespravy.sk, (HSP/USA Press/Foto:TASR/AP-Mindaugas Kulbis)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.