Ivane Ondriovej sa podaril ďalší úspech

Jej kniha je nominovaná na významnú súťaž

 Ivana Ondriová, naša rodáčka je známa ako úspešná spisovateľka. Podaril sa jej ďalší úspech. Jej kniha s názvom Kto skrotí Kláru bola nominovaná na súťaž najväčšej siete kníhkupectiev na Slovensku Panta Rhei, ktorá je už niekoľko rokov organizovaná s odkazom na predávanosť toho ktorého titulu či autora.

Preto Kto skrotí Kláru, lebo je to Panta Rhei Awards za rok 2017, v ktorom táto kniha vyšla. Spolu s ňou sú v nej ďalšie tituly, z ktorých sa hlasovaním vyberie pätica tých s najvyšším počtom hlasov. Z nich vzíde víťaz , ktorý bude zverejnený počas live galavečera,“ vysvetlila Ivana. Kniha je o rebelke Kláre, ktorá žije na nenávidenom statku svojho despotického otca. Búri sa proti jeho nadvláde svojským spôsobom, zakázanou láskou ku koniarovi, večnými útekmi z domu, odporom proti akýmkoľvek pravidlám a poriadku. Dávno by bola zo statku preč, ibaže je tam jej matka a spomínaný koniar… Cesta k slobode je pre Kláru celkom zahataná v momente, ako jej brat uteká do Ameriky a matka prichádza o svoje nenarodené dieťa, čo ju psychicky zničí. Z celého nešťastia viní otec práve Kláru. Rozhodne jej nedovolí statok opustiť a ešte viac potupiť rodinu. Klára bojuje s otcovou zlosťou, matkiným šialenstvom, milencovou zradou, prekliatym statkom a napokon aj so svojím vlastným sladkým tajomstvom. A pritom chce len nájsť miesto, kde bude šťastná. Kniha je vlastne odkazom na titul Vôňa neba, kde sa Klára objavila prvýkrát v postave starej mamy a získala si priazeň mnohých čitateľov. „Tak mi napadlo napísať príbeh venovaný len jej,“ dodala naša rodáčka. Zaujímalo náš, či očakávala, že právo táto kniha bude nominovaná. „Určite nie. Zaujalo ma, že je kniha nominovaná v kategórii Mládežnícka kniha roka 2017. Nepísala som ju pre mládež , avšak ako správne poznamenalo moje vydavateľstvo, Klára je sedemnásťročné dievča, preto zákonite tento román putoval medzi mládežnícke tituly, za čo som teraz nesmierne vďačná.“ Ivana má z nominácie jej knihy fantastické pocity, lebo je to odozva na predávanosť titulu. Teší ju, že čitateľov kniha zaujala a kúpili si ju. Spisovateľka momentálne skúša iný žáner, zatiaľ však ešte nevie, či to vyjde, preto neprezradila viac. No siete má už rozhodené. „A jasné, píšem takú tú svoju klasiku o láske, zrade o nejakom tajomne. Najbližšie vyjde román Stratená neha na jeseň tohto roku pod taktovkou Motýľa. Ten je už vo vydavateľstve a čaká na svoju obálku a tlač. A verím, že k nemu pribudne aj niečo ďalšie, o čom včas prezradím bližšie informácie. Ciele do budúcna sú celkom jasné. Písať tak, aby to bavilo mňa, aj mojich čitateľov. Píšem pre radosť svoju aj ich.“ Ak chcete Ivanu Ondriovú podporiť v spomínanej súťaži, stačí kliknúť na link https://www.awards.sk/#Slovensky-mladeznicka-kniha, zvoliť knihu Kto skrotí Kláru, uviesť svoje meno a mailovú adresu, na ktorú príde potvrdenie hlasu a je zahlasované! Ivanke držíme palce!

-pk-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.